keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Aarteita ja pakkasia

Luna erittäin mielellään kantaa tavaroita suussaan. Aika usein Luna veikeän ilmeen kanssa sipsuttelee ees taas ympäriinsä, ollkarista makkariin, keittiöön ja taas olkkariin, niin kauan kunnes me hoksataan että taas on joku aarre löydetty ja kätketty suuhun. Luna tulee pyydettäessä kiltisti luokse ja luovuttaa aarteensa sitä ylpeydellä esitellen. Joskus tätä sipsuttelu-riittiä ei tapahdu, vaan Luna makaa tyytyväisenä aarteensa kanssa, sitä onneksi kummemmin mutustelematta. Mitä Luna sitten pitää aarteinaan? Monenlaista. Yksi lemppari on sukat ja toinen korvatulppa, joka tosin joskus vahingossa pienen kokonsa vuoksi häviääkin hups kurkusta alas... Lenkillä ollessamme pari päivää sitten sattui otteeni kirpoamaan Luminan fleksistä ja kädensija kelautui vauhdilla Luminan viereen. Tästähän Luna riemastui ja syöksyi fleksiin tarttuen ja toi sen innoissaan minulle. Suuret kehuthan Luna tästä oivalluksesta ansaitsi!! On se vaan, Lumina ei sitten millään meinaa tuoda mitään kun pyytää (poikkeuksena tokokapula:) ja Lunalta tuominen on sujunut ilman mitään opettamisia, positiivinen vahvistaminen on vain voimistanut toimintaa. Enhän kovin ole kehdannut moittia aarteiden kantamisesta, jotta tuominen olisi jatkossakin mieluisaa. Sanon Lunalle että oi, tämä ei ole sinun, mutta kiitos kun toit.

Luminan juoksuja ootellaan tässä edelleen alkavan. Sisätiloissa pissailu on edelleen esiintyvää, enkä kummemmin osaa liittää sitä juoksujen lähestymiseen. Lumina kun viettää osat vuorokaudesta yksin vessassa, leijailee saunassa aina toisinaan mukavat tuoksahdukset. Jokin pakko sinne on aina silloin tällöin tirautella... Onneksi tämä taipumus ei ole enää ilmennyt muualla sisällä. Luminan pissaustyyli sen sijaan herättää huomiota ulkona. Etutassujen varassa suihkuttelu on kyllä kieltämättä aika erikoista. Kenties mitteleille tyypillistä? Luminan turkki oli tässä joku aika sitten aika surkea, aikamoinen rakkipiski. Tuuheutta on havaittavissa, mutta edelleen kaukana tuuhempien rotutovereiden puuhkista. Ei se mitään, Lumina on oikein kaunis tyttö <3

Ihanaa, että pakkaset alkoivat ja loppui pitkään jatkunut rapakeli. Luna tykkää tästä vähintään yhtä paljon, ellei enemmänkin, sillä suihku on inhokki paikka. Hieman mieluisampi siitä tuli, kun käyttöön otettiin namit. Positiivinen ehdollistaminen toimii!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti