sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pyöräilykausi startattu

Lumet alkavat olla siinä määrin huvenneita, että pitää etsiä vaihtoehtoinen tapa koirien (lähinnä Lunan) liikuttamiseen. Viime kesänä tuli tilattua springereitä kaksi kappaletta, joista toinen onkin ollut jo käytössä Rovalla pohjoisessa. Tänään korkattiin toinen juoksutin, pyörään kiinni, valjaat päälle ja menoksi. Ihan joka paikasta lumi ei ole pientareilta sulanut, mutta aika hyvin Lunaa pystyi juoksuttamaan pehmeämmällä alustalla asfaltin vieressä. Luna juoksi vierellä niin kuin tottunein springerin vedättäjä. Ihana juttu! Nyt pääsee antamaan teinille vauhdin hurmaa ja kasvattamaan kuntoa syksyn seikkailuja varten. Ja jos tää liikuntatapa auttaisi vähentämään kotiin kohdistuvia purkauksia, niin ihanaa sekin. No, suhteellisen kilttinä Luna on kyllä ollut. Tällä viikolla kahtena päivänä peräkkäin oli tuhottu pedin pehmustetyynyjä. Tiistaina oli vastassa pumpulimeri ja keskiviikkona höyhenmeri - keskellä tyytyväinen hännän heiluttaja ylpeänä löydöksistään!

Lumina pääsi tietenkin myös pyöräreissulle matkaan, mutta juoksutuksen sijaan Luminalle sopivampaan tyyliin maisemia korkeuksilta pyöräkorista ihailemaan. Tää on siis ollut yksi mielikuva, joka oli aikana ennen Luminaa. Halusin sen kokoisen koiran, joka mahtuisi pyöräkoriin. Ja Luminahan on juuri oikein mitoitettu pyöräkoriin sopivaksi! Mitteli on kyllä niin kätevän kokoinen näppärä tapaus pitää missä vaan mukana. Kantoboksissa Luminan saa minne vaan, myös lentokoneeseen (ei kyllä olla testattu, mutta mahtuisi). Lenkilläkin on niin kätevä, kun tulee vaikka yllättävä tilanne, jossa Lumina pitää äkkiä saada kiinni, niin kutsuu (tosin joskus pitää käskeä) Luminan syliin, ja tyttö vauhdilla ponkaisee syliin yhdelle kädelle kannettavaksi, ja toisessa kädessä kulkee Luna hihnassa.

Olin melko varma, että Lumina ois ollut levoton pyöräkorissa, mutta siinä tytteli istui kuin patsas, liekö ollut kauhusta jäykkänä... Ens kerralla pitää laittaa parempi pehmuste koriin, kun Luminan kynsi jäi ikävästi korin pieneen rakoseen, ja raukka säikähti tilannetta. Jos saisi hankittua ompelukoneen, niin voisi ihan itse ommella pehmikkeen, sillä kyllä me tullaan ensi kesänä paljon pyöräilemään Luminan kanssa. Tavoitteena onkin tehdä Luminasta "pyörähullu" ;D Pyörällä kun pääsee niin paljon kätevämmin kulkemaan kuin jalkaisin. Ja se entinen tapa kuljettaa Luminaa kantokopassa selässä ei ollut itselle kovinkaan ergonominen. Vielä pitäis löytää Luminalle jostain lentäjänlakki ja aurinkolasit silmiä viimalta suojaamaan ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti