torstai 3. toukokuuta 2012

Kaverikuvia

Kevät on edennyt viikon takaisesta huimasti. Viikonloppu vietettiin pohjoisessa, ja siellä pystyi vielä lenkkeilemään jäällä. Maanantaina kun tultiin takaisin Ouluun oli lumet hävinneet melkeinpä kaikkialta muualta paitsi meidän takapihalta... Toisaalta hyvä näin, niin säästyy vielä hetken aikaa tassujen pesemiseltä. Luna nimittäin rakastaa kaikkia ihania mullasta löytyviä tuoksuja. Talvella takapihalla oli ruukku, jonka kasvit oli pian revitty ja multa levitelty ympäriinsä. Tuhoa ei tehty kerralla, vaan hiljakseen, silleen kunnolla nautiskellen. Huoh. Siinä meni patjarikon talvehtimiskokeilu aivan puihin. Tai no, tämän testin tuloksena voidaan todeta että patjarikko ei menesty talven yli ruukussa ;)

Viikonlopun reissu oli melkoisen rankka, kaupunkilaiset kun eivät ole maalaiselämään niin tottuneita ;) Lumina sai katu-uskottavuutta lisäävän jäljen luultavasti juuri tältä viikonlopulta. Aika useinhan me koirien suita tutkitaan, ihan jo vain huvin vuoksi, etenkin Luminan hampaita tutkitaan, kun leikkien yhteydessä kuivat huulet paljastavat hampaat hauskasti. Sunnuntaina hammasrivistö oli taas käsittelyssä. Muutoin sievät (tai totuuden nimissä vähän ehkä oikomishoitoa kaipaavat) hampaat olivat yläeturivin toisesta hampaasta menettäneet puolikkaan. Hammas taisi mennä poikki silloin kun Luna juoksi pentupöljyyttään Luminaa päin, niin kovaa että Lumina vingahti ja siristeli silmiään. Törmäys ei jäänyt sen enempää vaivaamaan, koska Lumina palautui pian entiselleen. Eläinlääkärin mukaan hammasta ei ainakaan toistaiseksi tarvitse poistaa, kun hammas muuten näyttää normaalilta. Hampaan poisto tehdään nukutuksessa, ja nukutuksessa on kuitenkin aina riskinsä. Ell suositteli hampaan poistoa ennemmin jonkin muun nukutusta vaativan toimenpiteen yhteydessä tai jos hammas alkaa vaivaamaan. Näillä siis mennään.

Luna resusikin ja paineli menemään viikonloppuna, joten pentunen olikin aika raukeana parisen päivää alkuviikosta. Nyt taas alkaa energiaa olemaan, ja rauhoitusharjoitukset ovat olleet aika ihania :) Luna siis maahan kyljelleen ja hoetaan "nukutaan", niin jokos pieni nukkuu kohta ;) Tämän meille vinkkasi Mangon omistaja, kiitokset hälle tästä kullanarvoisesta harjoitusvinkistä!


Tässäpä näitä takapihan kaverikuvia :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti